Джъд Белингам изигра изключителен мач за Борусия Дортмунд срещу Севиля


Джъд Белингам изигра изключителен мач за Борусия Дортмунд срещу Севиля
Снимка: Getty Images

1263 0

Напоследък всички говорят за чудото Ерлинг Холанд. В последните три години норвежецът се наложи като един от най-перспективните млади играчи в света, отбелязвайки гол след гол първо в Австрия с екипа на Ред Бул Залцбург, а след това и с този на Борусия Дортмунд. Във вторник Борусия отстрани Севиля с общ резултат 5:4, а Холанд отново отбеляза 2 гола.

Много по-малко внимание обаче се обръща на друг обещаващ талант в състава на Еден Терзич - Джъд Белингам. 17-годишният англичанин пристигна в Германия от отбора на Бирмингам и през настоящия сезон вече записа 32 участия във всички турнири с екипа на Борусия. 

Във вторник вечер Белингам показа изключителна за крехката си възраст класа в мача срещу Севиля. Той бе господар в центъра на терена, а за това говори и статистиката му след срещата: 17-годишният англичанин е спечелил 15 единоборства; 8 пъти е отнел топката; нито веднъж противников играч не е дриблирал покрай него; спечелил е 5 фаула за своя отбор; на два пъти е изчиствал топката във важни ситуации и е докоснал топката цели 51 пъти по време на мача.

Бъдещето пред бившия играч на Бирмингам е повече от обещаващо и няма да мине много време преди грандовете в Европа да го добавят в трансферните си списъци. 17-годишният Белингам дори вече е записал официален мач за националния отбор на Англия. Той игра 18 минути при победата на Англия срещу Ирландия през ноември 2020 година с 3:0.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички