Байерн продължи гонката с Лайпциг с нова, почти перфектна победа


Байерн продължи гонката с Лайпциг с нова, почти перфектна победа
Снимка: Getty Images/Guliver

953 0

Байерн Мюнхен записа трета поредна победа в Бундеслигата, след като надви Вердер Бремен с 3:1 в мач от 25-ия кръг. "Баварците" водеха с 3:0 до 86-ата минута, но допуснаха попадение. Тимът на Ханзи Флик остава лидер в класирането с 58 точки, с 5 повече от втория РБ Лайпциг, но и с мач повече. Вердер заема 11-ата позиция.

Шампионът на Германия откри резултата в 22' след изпълнение на корнер. Томас Мюлер скочи и насочи топката към Горецка, който с глава изведе своя тим напред. 13 минути по-късно "баварците" удвоиха преднината си, след като Гнабри получи страхотно подаване от Мюлер, остана сам срещу вратаря и с чудесен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Павленка.

След почивката Байерн можеше да поведе още по-убедително в първия четвърт час на полувремето, но Левандовски на 2 пъти нацели гредата на Вердер. Все пак, полската голова машина успя да се разпише в 67', след като овладя отбита топка в наказателното поле и изстреля топката в левия ъгъл - 3:0. Вердер успя да върне само 1 попадение, което се случи в 86', а негов автор беше Никлас Фюлкруг.

Останалите резултати от кръга досега:

Волфсбург - Шалке 5:0

Майнц 05 - Фрайбург 1:0

Унион Берлин - Кьолн 2:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички