Борусия Дортмунд ще премери сили с Пламен Гълъбов и Макаби Нетаня в Израел


Борусия Дортмунд ще премери сили с Пламен Гълъбов и Макаби Нетаня в Израел
Снимка: GettyImages

2486 0

Германският гранд Борусия Дортмунд ще посети Израел за приятелска среща с местния Макаби Нетаня, съобщиха от клуба. Именно в израелския тим се подвизава Пламен Гълъбов, който преди това записа 39 мача за ЦСКА, а на "Армията" бе през 5 кампании. "Черно-жълтите" ще посетят страната между 15 и 18 май, след като изиграят и последния си мач от Бундеслигата. 

Освен контролата с Макаби Нетаня, която е планирана за 17 май,  представители на "Бе Фау Бе" ще посетят мемориалния комплекс "Яд Вашем", посветен на жертвите на Холокоста.

"Имаме дългогодишни връзки с Израел и сме особено щастливи да получим поканата да играем приятелски мач с Макаби Нетаня", заяви изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке.

"Бяхме посрещнати с отворени обятия по време на гостуванията ни през 2019-а и 2020-а година и имахме много запомнящи се срещи в страната", добави директорът.

"В края на сезон, изпълнен с върхове и спадове, очакваме с нетърпение тази вълнуваща среща с един от топ отборите в Израел. Със сигурност ни чака отлична атмосфера на стадиона и се надявам да направим една незабравима вечер за феновете", каза Себастиан Кел, който отскоро е спортен директор на Борусия.

Борусия и тази година не успя да пребори Байерн Мюнхен в битката за титлата и изглежда, че ще завърши втори. Баварците вече официално бяха наградени, а тимът от "Сигнал Идуна Парк" разполага с 63 точки.

А ето какво направиха "черно-жълтите" през уикенда!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички