Ерлинг Холанд вече можеше да бродира в Англия, но защо е в Дортмунд?


Ерлинг Холанд вече можеше да бродира в Англия, но защо е в Дортмунд?
Снимка: Getty Images

2808 0

Главният изпълнителен директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке потвърди, че звездата Ерлинг Холанд е бил близо до присъединяване към Манчестър Юнайтед, преди да премине в германския гранд.

21-годишният играч до момента има 82 гола в 86 мача за "жълто-черните", откакто пристигна в състава през 2020 г. с трансфер за 18 млн. евро от Ред Бул Залцбург.

"Червените дяволи" проявяваха сериозен интерес към норвежкия национал, като тогавашният мениджър на тима Оле Гунар Солскяер искаше да се събере с нападателя, с когото преди това бе работил в отбора на Мьолде.

"Сложихме клауза в договора на Ерлинг Холанд - клауза за освобождаване, тъй като в противен случай той щеше да отиде в Манчестър Юнайтед", каза Вацке.

Медиите на Острова твърдят, че Манчестър Сити предлага на Холанд солидна заплата от порядъка на 500 000 паунда на седмица, което би го превърнало в най-високоплатения играч във Висшата лига.

Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола отказа да обсъжда евентуален трансфер на тарана и каза, че няма да коментира тази тема. Йоахим Вацке пък допълни, че няма притеснения и не мисли къде офанзивният играч ще продължи кариерата си.

Ето с кой отбор Ерлинг Холанд е провел разговори.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички