Борусия Дортмунд и Бохум спретнаха голов трилър, Ерлинг Холанд наниза хеттрик


Борусия Дортмунд и Бохум спретнаха голов трилър, Ерлинг Холанд наниза хеттрик
Снимка: GettyImages

1924 0

Борусия Дортмунд и Бохум изиграха великолепен мач помежду си, завършил 4:3 в полза на гостите в мач от 32-я кръг на германската Първа Бундеслига. За "жълто черните" хеттрик реализира  звездата Ерлинг Холанд. Два пъти за гостите се разписа Милош Пантович, а останалите попадения вкараха Герит Холтман и Юрген Локадия.  

Как протече срещата

Двубоят започна по-добре за гостите, които откриха резултата още в 3-та минута. Себастиан Полтер прониза врата на гостите след прекрасно центриране.

Пет минути по-късно Герит Холтман удвои преднината за гостите и с удар от границата на наказателното поле направи резултата 2:0.

Борусия Дортмунд пое инициативата и след преглед на ВАР получи дузпа, която Ерлинг Холанд реализира и намали резултата до 2:1. 

Отново в 30- та минута Борусия Дортмунд спечели наказателен удар в своя полза, като Ерлинг Холанд реши пак да се нагърби с изпълнението и не сгреши за 2:2. До края на първата част липсваха по-сериозни положения пред двете врати.

Обратът бе постигнат в 62-та минута когато звездата на "жълто черните" Ерлинг Холанд овладя по-добър начин подаване към него в наказателното поле и разстреля вратаря, за да реализира хеттрик и да направи резултата 3:2 в полза на домакините.

 Равенството бе възстановено в 81-та минута, след като Юрген Локадия отправи великолепен удар в долния десен ъгъл, за да изравни 3:3.

Бохум получи правото да изпълни дузпа и в 86-та минути достигна до знаменит, след като Милош Пантович оползотвори наказателния удар, за да оформи крайния резултат 4:3.

Какво предстои за двата отбора?

Борусия Дортмунд заема второ място в класирането в Бундеслигата с 63 точки и не може да бъде изместен от тази позиция, тъй като има солидна преднина с 8 пункта от третия Байер Леверкузен. Следващият мач за "жълто черните" е срещу изпадналия Гройтер Фюрт, който се намира на последно място.

Бохум е 11-ти в класирането с 39 пункта и ще се стреми да завърши в топ 10. Разликата с десетия Айнтрахт Франкфурт е едва 1 точка. През втория полусезон Бохум постигна впечатляващи успехи срещу грандовете Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, а следващата среща на състава е с Арминия Билефелд, които са предпоследни и се борят за своето оцеляване.

Ето къде може да продължи кариерата си Ерлинг Холанд.

Останалите резултати към този момент от 32-я кръг на Бундеслигата.

Унион- Гройтер Фюрт- 1:1

Аугсбург- Кьолн- 1:4

Щутгарт- Волфсбург- 1:1 

Арминия Билефелд- Херта Берлин- 0:1

Майнц 05- Байерн Мюнхен- 3:1

Борусия Дортмунд- Бохум- 3:4

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички