Борусия (Дортмунд) ще бъде без лидерите си срещу Интер


Борусия (Дортмунд) ще бъде без лидерите си срещу Интер
Снимка: Getty Images/Gulliver

1292 0

Отборът на Борусия Дортмунд ще бъде без капитана си Марко Ройс и нападателя Пако Алкасер за сблъсъка срещу Интер в Шампионска лига тази сряда, но доскоро отстраненото крило на Англия Джейдън Санчо и контузения вратар Роман Бюрки са обратно в състава.

Клубът от Бундеслигата сподели, че 30-годишният Ройс е пропуснал полета във вторник, защото все още „не е възстановен след боледуване“, след като реализира победния гол при домакинския успех над лидера Борусия Мьонхенгладбах с 1:0, независимо че е страдал от настинка. Алкасер, който подобно на Ройс има пет гола в лигата през сезона, също отпада от сметките на „жълто-черните“ заради проблем в прасеца, който го държи в лазарета от 28 септември насам.

Въпреки това 19-годишният Санчо бе включен в групата, след като бе отстранен за двубоя в събота след закъсняло завръщане от ангажиментите си с националния отбор на Англия. Бюрки също се завръща, след като напусна терена, накуцвайки, заради травма в коляното срещу Гладбах.

Германският тим е първи в група F пред Барселона по голова разлика, след като удържа каталунския гранд до нулево равенство в Дортмунд в откриващия си мач и впоследствие надигра при визитата си в Прага Славия с 2:0. Интер, трети в подреждането, направи равенство в къщи с чешкия тим и загуби при визитата си на Барса с 1:2 в предишните си две срещи.

Наскоро бившият наставник на тима - Юрген Клоп, призна, че един от съперниците му в Англия му напомня за неговия Дортмунд опреди години. Вижте за кой отбор става въпрос - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички