Тотален крах за Борусия Мьонхенгладбах - изяде невиждан бой и си капарира място в историята


Тотален крах за Борусия Мьонхенгладбах - изяде невиждан бой и си капарира място в историята
Снимка: Getty Images

4244 0

Шокираща сензация донесе 14-ият кръг в германската Бундеслига. Борусия Мьонхенгладбах загуби с 0:6 у дома от Фрайбург, като всичките попадения паднаха през първото полувреме. С това отборът, който преди малко повече от месец разби гиганта Байерн Мюнхен с 5:0 за Купата на Германия, записа редица срамни постижения и почупи негативни рекорди.

Домакинските привърженици не бяха виждали подобен крах за своя любим отбор от 1979-а година, когато все пак "картината е една идея по-добра" - тогава Борусия пуска 5 гола през първото полувреме, но те идват от Байерн Мюнхен.

Сега поражението е нанесено от Фрайбург, който бе в серия от 3 поредни загуби преди този сблъсък. Все пак тимът спечели 3 точки, с които дори намери място в топ 4 с 25 пункта от 14 мача. Гладбах пък остава на незавидното 13-о място с 18 точки - само 5 повече над чертата на изпадащите.

При споменатия случай отпреди над 40 години срещу Байерн може и да бяха допуснати 5 попадения, но тогава все пак домакините и в онзи двубой отбелязаха един гол, с който временно изравниха за 1:1, като така полувремето завърши при 1:5 (1:7 - краен резултат). Този път обаче разликата бе от цели 6 гола - никога в историята си Борусия не е губил с повече от 4 попадения на полувремето.

А за това се погрижиха 6 различни футболисти, тъй като последователно се разписаха Егещайн (2'), Шаде (5'), Линхарт (12'), Хьофлер (19'), Хьолер (25') и Шлотербек (37'). През второто полувреме гостите се смилиха и спряха наказателната акция, а домакините така и не успяха да направят загубата си възможно най-почетна.

Междувременно Фрайбург се превърна и в първия отбор в историята на Бундеслигата, който отбелязва 5 попадения в първите 25 минути от мач като гост. Подобно нещо е правил само... Борусия Мьонхенгладбах, който вкарва толкова в такъв период през октомври 1984 година, но като домакин на Брауншвайг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички