Борусия Дортмунд се подигра с кандидат-шампиона на Висшата лига Тотнъм


Борусия Дортмунд се подигра с кандидат-шампиона на Висшата лига Тотнъм

827 0

Борусия (Дортмунд) показа страхотен футбол и е почти сигурен 1/4-финалист в Лига Европа, след като възпитаниците на Томас Тухел съсипаха Тотнъм и спечелиха с 3:0 първия двубой между двата отбора, изигран на "Сигнал Идуна Парк".

През първото полувреме "жълто-черните" се съсипаха да правят пропуски, като в първите 15 минути на мача Лорис се намеси на два пъти, а в други два случая домакините така и не съумяха да отбележат.

Все пак гол падна и това стана в 30'. Шмелцер центрира отлично в наказателното поле, където Обамеянт беше оставен абсолютно непокрит и откри резултата - 1:0 за Борусия.

През втората част Тотнъм продължи безидейната си игра, а в 61' първият мач между двата тима изглеждаше решен. При центриране от корнер Суботич беше оставен непокрит и отправи топката към далечната греда. Там с топовен удар Ройс от метър беше безпогрешен и покачи на 2:0.

Само 9 минути по-късно Гонсало Кастро беше изведен отляво в наказателното поле и комбинира с Ройс, а немският национал отново от лесна позиция беше точен за крайното 3:0 в полза на Борусия.

Това е най-тежкото поражение за "шпорите" през настоящия сезон, като до момента никой не беше вкарвал 3 гола във вратата на Уго Лорис във всички турнир.

Пиер Емерик Обамеянг пък вече има 33 гола на своята сметка във всички турнири през сезона, а Борусия (Дортмунд) е почти сигурен четвъртфиналист в Лига Европа. След седмица на "Уайт Харт Лейн" е реваншът между двата отбора. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички