Драматично реми в немската "Класика" и Байерн докосва титлата


Драматично реми в немската "Класика" и Байерн докосва титлата

802 0

Борусия (Дортмунд) пропусна да върне изцяло интригата за първото място в Първа Бундеслига, след като "жълто-черните" не съумяха да стигнат до победа и завършиха 0:0 срещу лидера Байерн Мюнхен в "Дер Класико", което се изигра на "Сигнал Идуна Парк".

Двата отбора оправдаха очакванията за красив двубой и, въпреки че не паднаха голове в двете врати, определено и двата гранда могат да съжаляват, че пропуснаха победата.

Повече обаче ще съжаляват възпитаниците на Томас Тухел, които можеха да съкратят пасива си от Байерн до 2 точки, но сега разликата остава 5 и много трудно Борусия (Дортмунд) може да стигне до първото място.

Мануел Нойер имаше ключова роля за равенството, след като на три пъти отказа Аубамеянг, който оставаше сам срещу него на три пъти през първата част. Ройс и Мъхитарян се отчетоха също с пропуски, а в края на двубоя и резервата Адриан Рамос пропусна да донесе 3-те точки на своя тим.

Бюрки също направи няколко спасявания, най-вече срещу Робен, Видал и Коща, като бившият ас на Ювентус уцели и греда през второто полувреме. Роберт Левандовски изигра може би най-слабия си мач през сезона и беше изключително тих срещу бившия си тим, докато Марио Гьотце дори не получи шанс за изява срещу Борусия.

В крайна сметка нулевото равенство не беше променено и Борусия изпусна големия си шанс да съкрати до 2 точки изоставането си от лидера. "Жълто-черните" могат да са спокойни за сребърните медали, защото третият Херта (Берлин) е на цели 16 точки зад тях. В четвъртък Дортмунд започва спора си с Виляреал в Лига Европа. Байерн почива през седмицата, което е прецедент откакто беше подновена битката в Германия през януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички