Тотнъм смачка Арсенал, но 10 "топчии" се добраха до точка на "Уайт Харт Лейн"


Тотнъм смачка Арсенал, но 10 "топчии" се добраха до точка на "Уайт Харт Лейн"

1453 0

В ранния следобед в английската Висша лига Тотнъм и Арсенал стигнаха до самоубийствено равенство 2:2 на "Уайт Харт Лейн", което може да ги отдалечи допълнително от първото място в класирането.

Определено по-доволният до двата отбора е този на "артилеристите", тъй като гостите играха с човек по-малко от 54', когато резултатът беше 1:0 в тяхна полза. Арсенал поведе в резултата с 1:0 с гол на Арън Рамзи.

След червения гол на Франсис Коклен обаче Тоби Алдервейрълд (60) и Хари Кейн (62) обърнаха резултата в полза на Тотнъм, а Оспина се отчете с няколко брилянтни спасявания, с които съхрани шансовете на своя отбор.

Така се стигна до 76', когато Ектор Бейерин комбинира с Алексис Санчес, който под обилния дъжд на "Уайт Харт Лейн" прониза Лорис за 2:2. Това беше и първи гол на чилиеца от 11 мача насам.

С равенството Тотнъм остава на 2-о място на 2 точки от лидера Лестър, докато Арсенал е на 5. Лестър обаче играе с Уотфорд по-късно днес и при победа ще вземе ключов аванс, 9 кръга преди края на шампионата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата част почна с натиск на "шпорите", които опитваха да пробият отбраната на Арсенал с атаки по крилата. Това обаче не доведе до опасности пред Давид Оспина, докато Арсенал залагаше на контраатаки, които също не бяха особено ефективни.

В 25' Ерик Ламела отправи добър удар, но Давид Оспина показа добър рефлекс и изби.

И след като играчите на Арсен Венгер бяха подложени на натиск в продължение на 30', те в крайна сметка първи стигнаха до попадение. Аарън Рамзи пое след изпълнение на тъч и подхвана атака за своите. Комбинира с Дани Уелбек, който пък видя свободния от дясно Ектор Бейерин. Крайният бранител можеше да стреля, но не се полакоми, а подаде идеално към Рамзи, който с красив гол с пета успя да преодолее Лорис - 0:1.

До края на полувремето "шпорите" не съумяха да отговорят на предизвикателството и двата тима се отправиха на почивка при непроменен резултат. Оспина пък се отчете с няколко ключови спасявания през първите 45 минути и беше аплодиран на няколко пъти от феновете на гостуващия отбор.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Шпорите" натиснаха здраво от самото начало на второто полувреме, а в 54' Коклен прегоря и бързо си изкара втори жълт картон - Арсенал остана с човек по-малко. Това помогна на домакините да стигнат до пълен обрат в следващите минути, като в 60' Тоби Алдервейрълд съумя  да реализира след центриране от корнер на Ерик Ламела.

Само 2 минути по-късно Деле Али пусна уникален пас за Хари Кейн в наказателното поле, а английският стрелец завърши хладнокръвно - 2:1. Последваха още куп пропуски за "шпорите", като Оспина спаси няколко страхотни удара в следващите минути. 

Тези пропуски изиграха лоша шега на домакините, след като Арсенал стигна до изравнителен гол в 76'. Тогава Бейерин напредна отдясно и комбинира с Алексис Санчес, който най-накрая показа безграничните си качества и вкара за 2:2.

Последва истинска канонада пред вратата на Оспина, който обаче не трепна нито един път, спасявайки удари на Кейн, Ериксен и Деле Али.

В добавеното време Тотнъм дори можеше да загуби, след като Рамзи беше изведен сам срещу вратаря. Той обаче беше застигнат от Кевин Вимер, който с впечатляващ шпагат съумя да попречи на уелсеца да стреля точно - 2:2 краен резултат.

"Шпорите" са в по-добра позиция преди изиграването на дербито между двата тима, след като имат 54 точки - само на 3 от лидера ЛЕстър. "Артилеристите" са с 51 пункта, а освен това се намират в серия от 2 поражения, които отдалечиха от титлата считания за фаворит за титлата отбор.

Стартови състави:

Тотнъм: Уго Лорис, Уолкър, Алдервейрълд, Вимер, Роуз, Дембеле, Дайър, Али, Ериксен. Ламела, Кейн

Арсенал: Оспина, Бейерин, Мертезакер, Габриел. Гибс, Коклен, Елнени, Рамзи, Йозил, Санчес, Уелбек

В 25' Ерик Ламела отправи добър удар, но Давид Оспина показа добър рефлекс и изби.

И след като играчите на Арсен Венгер бяха подложени на натиск в продължение на 30', те в крайна сметка първи стигнаха до попадение. Аарън Рамзи пое след изпълнение на тъч и подхвана атака за своите. Комбинира с Дани Уелбек, който пък видя свободния от дясно Ектор Белерин. Крайният бранител можеше да стреля, но не се полакоми, а подаде идеално към Рамзи, който хладнокръвно вкара за 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички