Борусия Дортмунд претърпя крах у дома срещу Байер Леверкузен


Борусия Дортмунд претърпя крах у дома срещу Байер Леверкузен
Снимка: Getty Images

1676 0

Байер Леверкузен разгроми с 5:2 като гост на Борусия Дортмунд в дербито от 21-вия кръг на германската Бундеслига. "Аспирините" не оставиха шансове на "жълто-черните" и показаха тотална доминация в срещата.

Гостите поведоха още в 11-ата минута, когато Мануел Аканджи си вкара автогол. Швейцарският защитник не успя да изчисти топката и я засече в собствената си врата. Само 5 минути по-късно обаче Жереми Фримпонг също вкара в собствената си врата и резултатът беше изравнен.

В 20-ата минута контраатака на Байер доведе до самостоятелна акция на Флориан Вирц и младият талант изведе Байер напред. 8 минути по-късно Роберт Андрич изпълни перфектен пряк свободен удар и не остави шансове на Грегор Кобел за 3:1.

В 53-ата минута Керим Демирбай центрира от корнер и Джонатан Та с глава не сбърка за разгромното 4:1. Домакините не успяха да се отърсят от изоставането и чак в 80-ата минута Джовани Рейна създаде опасно положение, като затрудни вратаря Ленард Грил, който изби топката.

В 87-ата минута Муса Диаби успя да преодолее Кобел и направи разгрома още по-болезнен - 5:1 в полза на гостите. Три минути по-късно появилият се като резерва Щефан Тигес върна един гол за Борусия.

Борусия продължава да е на второ място с актив от 43 точки. Байер Леверкузен е трети с 38. За Дортмунд следва мач с Унион Берлин, а "аспирините" посрещат закъсалия Щутгарт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички