Борусия Дортмунд потвърди трансфера на Джейдън Санчо в Манчестър Юнайтед, ето каква сума ще получи


Борусия Дортмунд потвърди трансфера на Джейдън Санчо в Манчестър Юнайтед, ето каква сума ще получи
Снимка: Getty Images/Guliver

2619 0

Един от най-горещите трансфери за лятото е потвърден. От Борусия Дортмунд признаха, че звездата им Джейдън Санчо ще премине в Манчестър Юнайтед, а сделката ще е на стойност 73 милиона паунда (85 милиона евро).

"Играчът Джейдън Санчо е напът да премине от Борусия Дортмунд в Манчестър Юнайтед. И двата клуба и играчът са постигнали доворка за това днес. Ако трансферът се реализира, Манчестър Юнайтед ще плати на Борусия Дортмунд фиксирана трансферна сума от 85 милиона евро.

Детайлите по договора сега предстои да бъдат координирани и документирани. Формалният процес на трансфера също предстои да бъде завършен успешно. Предстои медицински тестове и изследвания" - заявиха от клуба, а по-късно и изпълнителният директор на клуба Ханс-Йоахим Вацке потвърди за трансфера.

Малко вероятно е Санчо официално да се присъедини към Юнайтед преди участието за Англия на Европейското първенство да приключи, когато и медицинските тестове ще бъдат извършени. Договорът на играча с Борусия бе до 2023 година и от клуба не искаха да рискуват той да навлиза в последната година от контракта си.

Междувременно Борусия Дортмунд ще подпише нов договор с друга своя млада английска звезда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички