Борусия Дортмунд възнаграждава Джуд Белингам с нов договор


Борусия Дортмунд възнаграждава Джуд Белингам с нов договор
Снимка: Gulliver/GettyImages

1494 0

Английският полузащитник Джуд Белингам ще бъде възнаграден с нов двугодишен договор, съобщава The Sun. Обещаващият футболист може да бъде включен в игра за сблъсъка от осминафиналите на Евро 2020 срещу Германия във вторник вечер, изигравайки седмия си двубой за „трите лъва“ в деня, в който навършва 18 години.

Бившият халф на Бирмингам вече влезе на два пъти от пейката за националния отбор в турнира – срещу Шотландия и Чехия, което означава, че вероятно ще играе и в елиминациите.

Дортмунд ще удължи контракта на таланта с две години до 2025 според британския таблоид в клауза, която бе достигната от неговия колега в редиците на „жълто-черните“ Джо Рейна.

Белингам дебютира за националния отбор на 17-годишна възраст, когато взе участие при класическия успех над Република Ирландия с 3:0 през ноември, като изигра първия си двубой като титуляр по време на контролата с Австрия през юни.

Клаузата в договора му е била написана в сделката, която подписа с Дортмунд миналото лято като част от споразумението за 30 млн. паунда. Оттогава насам Белингам има 36 мача за „жълто-черните“.

Белингам - най-младият дебютант на европейско първенство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички