Манчестър Юнайтед договори дълго желан футболист


Манчестър Юнайтед договори дълго желан футболист
Снимка: Getty Images/Guliver

3648 0

Манчестър Юнайтед е постигнал договорка на първоначална стойност от 85 млн. евро за крилото на Борусия (Дортмунд) Джейдън Санчо, съобщават медии в Англия. Дейвид Орнстайн от The Athletic и журналистът Фабрицио Романо обявиха, че се е постигнало споразумение между вицешампиона във Висшата лига и клуба от Бундеслигата.

Английският национал е от дълго време трансферна цел на „червените дяволи“ и за финализирането на потенциална сделка се заговори в последните няколко седмици. Очаква се трансферът да бъде официализиран след края на Европейското първенство. Финансовите условия между Санчо и клуба все още не са потвърдени, като той трябва да се подложи и на медицински прегледи.

Дортмунд се договори с играча, че той ще може да напусне клуба, ако бъде достигната исканата трансферна сума за услугите му и изглежда, че Юнайтед са удовлетворили цената за Санчо. Крилото изгря като един от най-обещаващите млади футболисти в Европа с екипа на Дортмунд след трансфера си от Манчестър Сити като 17-годишен през 2017. Той има 50 гола в 137 мача и спечели Купата на Германия с Борусия миналия сезон.

21-годишният офанзивен футболист е зает с Англия на Евро 2020, където до момента изигра малко минути за селекцията на Гарет Саутгейт. А каква е причината за това четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички