Борусия Дортмунд пак влезе в голов трилър, а "биковете" виждат върха "в червено": Защитник вкара в 16-и пореден сезон


Борусия Дортмунд пак влезе в голов трилър, а "биковете" виждат върха "в червено": Защитник вкара в 16-и пореден сезон
Снимка: Getty Images

890 0

Борусия Дортмунд отново се въвлече в голов трилър в германската Бундеслига, след като надделя с 4:2 като гост на Фрайбург. За гостите имаше необичаен голмайстор в лицето на Матс Хумелс, който реализира две попадения. Той откри резултата в 11-ата минута, преди да се стигне до пълен обрат с два гола в добавеното време на първата част.

За Хумелс това бе 16-и пореден сезон от Бундеслигата, в който се разписва. Той е рекордьор по този показател с още петима играчи, като най-скоро това стори Олаф Тон (между сезони 1984/85 и 1999/2000).

Мален изравни след час игра, а червен картон на Хофлер в 82-рата минута позволи на гостите да натиснат още повече за победата. Хумелс отново изведе тима си напред в 88-ата минута, а Марко Ройс уби надеждите на 10-имата играчи на домакините с гол във втората минута от добавеното време.

Така Борусия Дортмунд записа едва втората си победа за сезона, събирайки общо 8 точки (остава без поражение след четири мача). В следващия кръг приема у дома Волфсбург (23.09). Фрайбург пък остава с 6 пункта след втора поредна загуба. Ще опита да се върне на победния път с гостуването на Айнтрахт Франкфург в следващия кръг (24.09).

В друг мач от кръга пък РБ Лайпциг не срещна никакви трудности и разби като домакин Аугсбург с класическото 3:0. По този начин "биковете" събраха 9 точки от 4 мача преди дербито със закъсалия Борусия Мьонхенгладбах в следващия кръг (17.09), като се целят във върха.

Всички три попадения паднаха през първата част. Откриващите две дойдоха до 11-ата минута и две от новите попълнения бяха герои. Хави Симонс се разписа в 7-ата минута след асистенция от Луис Опенда, а четири минути след това двамата размениха ролите си за 2:0. Раум пък оформи крайния класически резултат още в 27'.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички