Фъргюсън и Кантона са отишли на крак, но защо Белингам отказа на Юнайтед и избра Дортмунд?


Фъргюсън и Кантона са отишли на крак, но защо Белингам отказа на Юнайтед и избра Дортмунд?
Снимка: Getty Images

3229 0

Британският национал Джуд Белингам не спира да впечатлява в Реал Мадрид, след като премина на "Бернабеу" от Борусия Дортмунд през летния трансферен прозорец. Наскоро обаче се появи интересна история, разказана от "SportBible", в която става ясно, че младият полузащитник е можел да заиграе за гранд от Острова вместо в Германия.

Фъргюсън и Кантона идват на крак, а ти им отказваш

Белингам имаше много "ухажори" като 17-годишен талант, напускащ Бирмингам и се смяташе, че Манчестър Юнайтед го е убедил да се присъедини към "дяволите" на "Олд Трафрд". Tриото в тежка категория Брайън Робсън, Ерик Кантона и сър Алекс Фъргюсън се срещат с играча и майка му, като първият по-късно каза пред "Sun", че е "убеден", че Белингам ще подпише с гранда.

Няколко години след тази среща самият Белингам най-накрая обяснява защо всъщност избира да заиграе за Борусия Дортмунд вместо "дяволите".

"Просто мисля, че начинът, по който Дортмунд интегрира млади играчи в състава си е на следващото ниво. Няма клуб в Европа, който да го прави като тях. Те внимателно следят всички изяви. За всеки играч има отговорник, който следи развитието. Тяхната програма е страхотна", категоричен е Белингам.

Останалото е история

Джуд Белингам предизвика фурор, носейки екипа на "жълто-черните". Детето чудо се превърна в ключов играч, а борба за подписа му до последно се водеше от Ливърпул и Реал Мадрид. В крайна сметка, 20-годишният талант избра да премине на "Сантяго Бернабеу" и да продължи своето развитие там.

ВИЖТЕ ОЩЕ: На "Бернабеу" спрегнаха Белингам за "Златната топка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички