Левандовски помогна на Байерн за трудна победа срещу последния


Левандовски помогна на Байерн за трудна победа срещу последния
Снимка: Getty Images/Guliver

1608 0

Байерн (Мюнхен) победи с 3:2 последния в класирането в Бундеслигата Падерборн, но срещата не бе толкова безоблачна за баварците. На два пъти допуснаха изравняване в резултата, а победният гол падна две минути преди края. Робърт Левандовски се разписа два пъти, а Гнабри откри резултата през първата част. Сърбени и Свен Михел се разписаха за гостите.

Двубоят започна с леко изненадваща ситуация, като в 4' Мамба се разписа за домакините, но попадението му не бе признато заради засада. В следващите минути баварците бяха по-активните на терена, като Левандовски имаше няколко добри положения пред себе си. В 25' Гнабри овладя и успя да запази топката, след което се разписа за десети път през сезона. Почти до края на полувремето продължи доминацията, докато в 44' Нойер не допусна грешка с поредния си от любимите дрибли извън наказателното поле. Сърбени се възползва и изравни за 1:1.

Немският шампион не оправда и очакванията, като не вдигна оборотите в началото на втората. По-скоро търпеливо разиграваше, но и имаше доста неточности в разиграванията им. Стражът на Падерборн Цингерле направи няколко великолепни спасявания, но в 70' и той бе безсилен. Кай Прьогер сгреши с изнасянето на топката, която впоследствие стигна до Левандовски, а той най-после успя да се отчете с гол в срещата. 5 минути след това гостите възстановиха равенството за втори път тази вечер. Нойер успя да спаси удар Денис Ястремски, но топката попадна в Михел, чиято добавка се оказа сполучлива. В 88' без да блестят особено баварците успяха да стигнат крайния успех.Серж Гнабри плъзна топката към Роберт Левандовски, който просто я насочи отблизо - 3:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички