Борусия Дортмунд надви Леверкузен и започва да диша във врата на Байерн Мюнхен


Борусия Дортмунд надви Леверкузен и започва да диша във врата на Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

811 0

Борусия Дортмунд стигна до много важен успех над Байер Леверкузен като гост в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. Момчетата на Един Терзич се наложиха с 2:0 над "аспирините" и вече са на само 3 точки зад първия Байерн Мюнхен.

"Жълто-черните" започнаха по-добре първата част и закономерно откриха резултата в 33-ата минута. Юлиан Брандт намери Карим Адейеми на границата на наказателното поле, а вторият с плътен удар даде преднина на Дортмунд.

След почивката "аспирините" капитулираха и си вкараха автогол още в 53'. Едмонд Тапсоба опита да блокира удар след центриране, но злощастно вкара гол в собствената си врата, покачвайки до 2:0 за гостите.

Това бе първо поражение за Байер Леверкузен в Бундеслигата от 29 октомври насам. "Аспирините" са на 9-ото място с 24 пункта. В следващия си мач възпитаниците на Шаби Алонсо ще гостуват на Аугсбург.

С победата Борусия запазва четвъртата си позиция и вече е с актив от 34 точки - 3 зад първия в класирането Байерн Мюнхен. След седмица "жълтата подводница" ще приеме Фрайбург у дома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички