Борусия Дортмунд - Майнц по ТВ: Къде да гледаме финалния щурм за титлата в Бундеслигата?


Борусия Дортмунд - Майнц по ТВ: Къде да гледаме финалния щурм за титлата в Бундеслигата?
Снимка: Getty Images

1928 0

Борусия Дортмунд има златен шанс да прекъсне хегемонията на вечния си съперник в Бундеслигата Байерн Мюнхен. "Жълто-черните" посрещат у дома Майнц в битка за мечтаната титла в германския елит в събота (27.05).

"Жълто-черните" са на прага на първи триумф от 10 години насам в първенството. Възпитаниците на Един Терзич се представят на много високо в надпреварата през сезона, записвайки 22 победи, 4 равенства и 7 загуби, с които си спечелват 70 точки - 2 повече от баварците. Тимът обаче до голяма степен може да благодари и на РБ Лайпциг, който шокира шампиона с успех с 3:1 насред "Алианц Арена" предходния кръг. Евентуален успех на Борусия ще означава, че Германия ще има своя нов крал.

Майнц обаче едва ли има за цел да спомогне за празненствата в Дортмунд. "Карнавалния отбор" е 9-и и с актив от 45 пункта (5 по-малко от необходимите за зоната за европейските клубни турнири) и няма шанс за класиране на тях, но ще играе за честта си. 

Поглед в миналото

В исторически план тези два съперника са се срещали 33 пъти. В 20 от тях отборът от "Сигнал Идуна Парк" си тръгва като победител, а в 8 като губещ. Последният мач между тях е на 25-и януари, завършил при резултат 2:1 в полза на "жълто-черните". 

Къде да гледаме?

Срещата между кандидат-шампиона и тимът на Бо Свенсон стартира в 16:30 часа и ще бъде предавана ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 2". Ако нямате възможност да гледате, може да проследите двубоя Борусия Дортмунд - Майнц НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички