Борусия Дортмунд иска да запази Марко Ройс, но има огромно условие към него


Борусия Дортмунд иска да запази Марко Ройс, но има огромно условие към него
Снимка: Getty Images/Guliver

1764 0

Борусия Дортмунд иска да запази голямата си звезда, но за тази цел футболистът ще трябва да направи голям компромис със самия себе си. Става въпрос за дългогодишния играч на "жълто-черните" Марко Ройс, който е неизменна част от клуба, а сега се очертава да получи оферта за нов договор, но със значително по-ниска заплата. 

Новината бе разкрита от Bild, а 33-годишният футболист към този момент има контракт с тима до идното лято. Той е част от клуба вече 10 години, а през настоящия сезон има 12 мача за тима с три гола и четири асистенции.

Идеята на ръководството е да прехвърли всички играчи на отбора към бонусна система, според която възнаграждението ще зависи от техните резултати на терена. Той обаче често е контузен и подобен вариант може сериозно да му се отрази върху заплатата. 

Ройс беше оставен извън състава на Германия за Мондиал 2022 поради контузия, а преди това физически проблеми го извадиха от селекцията на "Бундестима" за Световното първенство през 2014 година, Евро 2016, Купата на конфедерациите през 2017 година и Евро 2020.

Вижте всички новини около Борусия Дортмунд!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички