Борусия Мьонхенгладбах надви Борусия Дортмунд в зрелище с 6 попадения


Борусия Мьонхенгладбах надви Борусия Дортмунд в зрелище с 6 попадения
Снимка: Getty Images

1572 0

Борусия Мьонхенгладбах успя да победи Борусия Дортмунд у дома в мач от 15-ия кръг на немската Бундеслига. Момчетата на Даниел Фарке се наложиха с 4:2 над своя съперник и се изкачиха на 7-ата позиция, като са на 3 точки зад "жълто-черните".

Срещата започна по страхотен начин за домакините като още в 4-ата минута Йонас Хофман откри с хубав удар в долния ляв ъгъл. Радостта на Мьонхенгладбах продължи само 15 минути, след като Джуд Белингам изведе Юлиян Брандт, който не сбърка и изравни.

В 26' домакините отново излязоха напред в резултата благодарение на Рами Бенсейбани. 4 минути по-късно Маркъс Тюрам вкара за 3:1, удвоявайки преднината за своите. Малко преди края на първата част гостите върнаха един гол дело на Нико Шлотербек за 3:2. 

Второто полувреме също започна с гол. Йонас Хофман намери Коадио Коне, който с прецизен удар от границата на наказателното поле направи 4:2 за тима от Мьонхенгладбах. Хофман успя да вкара за втори път през вечерта в 69', но ВАР се намеси и отмени попадението минута по-късно.

Това бе последният официален мач и за двата немски тима преди паузата за Световното първенство. Следващите мачове в Бундеслигата ще бъдат чак през януари 2023-а.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички