Юсуфа Мококо след повиквателната за Световното първенство: Здравата работа се отплати


Юсуфа Мококо след повиквателната за Световното първенство: Здравата работа се отплати
Снимка: Getty Images/Guliver

2244 0

17-годишният Юсуфа Мукоко продължава да чупи рекорди в Германия и Европа, но само преди няколко часа успя да постигне уникално постижение, след като се превърна в най-младия играч, който е получавал повиквателна за селекция, която ще е игра на Световно първенство.

Футболистът на Борусия Дортмунд ще навърши 18 години в деня на откриването на Мондиал 2022 в Катар, но с представянето си на клубно ниво получи доверие от селекционера Ханзи Флик. Нападателят съумя да отбележи 6 попадения от началото на сезона в Бундеслигата и по този начин се превърна в един от двамата дебютанти с Никлас Фюлкруг от Вердер Бремен.

Отличаващият се играч дебютира в елита на Германия още преди две години, когато едва бе навършил 16 години, като след това стана и най-младият играч в Шампионската лига, както и най-младият, отбелязал гол в мач от Бундеслигата Всичко това Мукоко постигна в следващите четири седмици.

Нов рекорд бе подобрен и през миналия уикенда, когато той стана най-младият футболист, отбелязвал десет гола в германския шампионат.

Германският национал сподели и снимка в социалните мрежи, под която коментира своята повиквателна:

"Не мога да повярвам – миналата година по това време почувствах, че все още съм извън голямата картина, страдах от доста контузии и малко игрово време", сподели Мукоко и добави:

"Опитах да остана позитивен и да вярвам в себе си. Знаех какво мога да постигна, а да бъда на Световно първенство – цел, за която футболистите мечтаят през цялата си кариера, ме прави невероятно горд. Всичката здрава работа се отплати и просто съм изключително щастлив", като не пропусна и да благодари на треньорите и съотборниците си в Борусия Дортмунд.

Вижте какво се случи със съотборника му Марко Ройс и дали ще участва на Мондиала!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички