Борещ се за оцеляване тим спря и Дортмунд, след като надви Байерн есента


Борещ се за оцеляване тим спря и Дортмунд, след като надви Байерн есента
Снимка: Getty Images

1424 0

Борещият се за оцеляване в Първа Бундеслига Аугсбург шокира Борусия (Дортмунд), завършвайки наравно 1:1 с тях в 24-ия кръг на шампионата на Германия. Намиращият се на 15-а позиция в класирането тим губеше до 78-ата минута, но успя да се разпише и да удържи точката.

"Жълто-черните" поведоха в 35-ата минута, след като Торган Азар завърши свой индивидуален пробив с красив изстрел от вътрешността на наказателното поле. Изстрелът му остави вратаря без възможност да реагира, когато топката влетя в долния му ляв ъгъл.

В първите минути след почивката Борусия можеше да удвои аванса си, но стражът на домакините парира изстрел на Дониел Мален и след това топката се удари в гредата. Вместо това Аугсбург стигна до изравнително попадение в 78'. Тогава Ноа-Джоел Саренрен-Бази бе най-съобразителен в наказателното поле и прати топката с глава във вратата на Кобел - 1:1.

Така Дортмунд пропусна да скъси разликата от 8 точки с лидера Байерн Мюнхен и остава на второ място с 50 пункта. Аугсбург е на 15-а позиция, като дори няма точка аванс пред намиращия се в опасната зона Херта (Берлин). Те са събрали 23 точки в 24 кръга дотук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички