Пестелив Байерн Мюнхен увеличи аванса си на върха в Германия


Пестелив Байерн Мюнхен увеличи аванса си на върха в Германия
Снимка: Getty Images

1415 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен постигна пестелива победа над Айнтрахт Франкфурт с минималното 0:1 като гост в мач от 24-ия кръг в немската Бундеслига. Единственото попадение в срещата отбеляза Лирой Сане през второто полувреме.

Двубоят бе лишен от особено зрелище, като липсваха и голови ситуации. В началото на мача Филип Костич имаше добър шанс да открие резултата в полза на Айнтрахт, но не успя. След това Байерн контролираше повече топката и създаваше повече положения, но те не бяха нищо особено.

През втората част Байерн създаде едно по-чисто голово положение и го оползотвори. В 71-ата минута Йошуа Кимих намери Лирой Сане, който успя да прати топката в мрежата на Айнтрахт, за да донесе 19-а победа на Байерн през сезона в Бундеслигата.

След тази победа Байерн вече разполага с 58 точки на върха в Бундеслигата - с девет пункта повече от втория Борусия Дортмунд, който е с мач по-малко. Айнтрахт е 10-и с 31 точки след три поредни загуби. В следващия кръг Байерн посреща Леверкузен, а Айнтрахт гостува на Херта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички