Малшанс! Смениха Груев след 76' и Вердер се прости с мечтани 3 точки срещу РБ Лайпциг (ВИДЕО)


Малшанс! Смениха Груев след 76' и Вердер се прости с мечтани 3 точки срещу РБ Лайпциг (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

641 0

РБ Лайпциг спечели домакинството си на Вердер Бремен от 32-рия кръг на Бундеслигата с 2:1 след драматичен обрат. "Биковете" изравниха три минути преди края на редовното време чрез Орбан, а Собослай оформи крайния резултат едва в шестата добавена минута от срещата. 

Гостите от своя страна също вкараха през втората част за дебютното попадение в срещата чрез Битенкур. Впечатление прави, че пет минути по-късно при 1:0 за гостите бе сменен родния национал Илия Груев-младши и именно след това се стигна и до болезнения обрат. 

По този начин по-класният тим се възползва от поражението на Фрайбург и вече е на 4 точки пред мястото, даващо право на участие в Лига Европа. Вердер пък е на едва 5 точки пред зоната на изпадащите и ще трябва да се бори до самия край. 

През първата част инициативата бе изцяло за домакините, които имаха превес по всички важни фактори на играта. Те контролираха кълбото през 58% от времето и създадоха 7 голови положения срещу само 1 от страна на Груев и компания. 

Опитите на "биковете" обаче така и не дадоха резултат, като на практика само в 3 от случаите намериха очертанията на вратата. Най-опасната ситуация бе дело на Доминик Собослай в заключителните минути на първата част, но нацели гредата.

В рамките на първите 25 минути от втората част срещата можеше да се развие и в двете посоки, след като първо гостите пропуснаха да започнат ударно чрез Шмид, който пропиля чисто положение.

Не след дълго домакините откриха, но ВАР отмени попадение на Нкунку поради нарушение в атака.

След 120 секунди в 70-тата минута Битенкур наказа домакините от границата на наказателното поле за дебютното попадение, а 7 минути по-късно Павленка запази преднината с брилянтно спасяване при удар на Нкунку.

Video edited on Kapwing

В крайна сметка опитите на "биковете" дадоха резултат и първоначално изравниха чрез Орбан в 87', а трите точки дори останаха в Лайпциг с гол на Собослай в 6-тата от общо 7 добавени минути.

Следете всичко най-интересно от Първа Бундеслига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички