Байерн се пропука срещу последния, но Левандовски се развихри за важен обрат


Байерн се пропука срещу последния, но Левандовски се развихри за важен обрат
Снимка: Getty Images

1890 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен отново показа слабост, но успя да победи с лекота последния Гройтер Фюрт с 4:1 като домакин в мач от 23-ия кръг в Бундеслигата. Баварците изостанаха в резултата точно преди почивката, но през второто полувреме обърнаха двубоя и взеха трите точки.

Байерн контролираше играта през първата част, но трудно създаваше голови ситуации. В 43-ата минута нападателят на гостите Бранимир Хъргота успя да порази вратата на Свен Улрих. На почивката Максим Чупо-Мотинг се появи в игра, а в 47-ата минута именно той даде асистенцията за Роберт Левандовски, който изравни.

В 61' Гризбек от тима на Гройтер Фюрт си отбеляза автогол и Байерн вече дишаше спокойно. Това позволи на баварците да играят по-освободено в оставащия половин час и се стигна до още два гола. В 82' Левандовски вкара 26-ото си попадение в Бундеслигата през сезона, а в 91' Чупо-Мотинг оформи крайното 4:1.

С победата Байерн увеличи преднината си на върха в Бундеслигата, като разполага с 55 точки. Борусия Дортмунд е на девет точки зад тях с мач по-малко. Гройтер Фюрт остава последен с едва 13 точки. В следващия кръг баварците гостуват на Айнтрахт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички