Байерн и Дортмунд громят в Германия! Баварците докосват титлата, Борусия - топ 4


Байерн и Дортмунд громят в Германия! Баварците докосват титлата, Борусия - топ 4
Снимка: Getty Images/Guliver

1018 0

Немските грандове Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд постигнаха победи в мачовете си от 19-ия кръг на Бундеслигата. Шампионът на Германия разби Хофенхайм с резултат 4:1 като домакин, докато "жълто-черните" надвиха Аугсбурт у дома с 3:1.

Головете на "Алианц Арена" заваляха след половин час игра, когато Жером Боатенг откри резултата, възползайки се от асистенция на Йошуа Кимих. Десетина минути по-късно Томас Мюлер покачи резултата на 2:0 след асистенция на Роберт Левандовски, но минутка по-късно Андрей Крамарич върна един гол.

В 57-ата минута Роберт Левандовски записа името си сред голмайсторите и отново осигури комфортен аванс на своя отбор от два гола. Шест минути по-късно пък Кингсли Коман намери Серж Гнабри, който оформи крайното 4:1. До края на срещата ВАР отмени един гол на Байерн заради засада на Павар.

На "Сигнал Идуна Парк" събитията се развиха по по-труден начин за домакина и фаворит в срещата. Борусия инкасира ранен гол, дело на Андре Хан в 10-ата минута. В средата на полувремето Ерлинг Холанд изпусна дузпа за Дортмунд, което допълнително внесе напрежение в редиците на домакините.

Все пак в 26-ата минута Томас Дилейни изравни резултата, оползотворявайки асистенция на Марко Ройс. В 63-ата минута Джейдън Санчо вкара втори гол за Борусия и обърна мача в полза на домакините. В 75' пък Удуокай си отбеляза автогол и даде спокойствие на Борусия в заключителните минути от мача.

Победите пратиха Байерн Мюнхен убедително на върха в подреждането с 45 точки, а Борусия - на 5-о място, с 32 точки, колкото има и четвъртият Байер Леверкузен. "Аспирините" играят по-късно днес с тима на РБ Лайпциг. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички