Байерн Мюнхен взе решение за съдбата на спортния си директор


Байерн Мюнхен взе решение за съдбата на спортния си директор
Снимка: Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images

2611 0

Управата на германския колос Байерн Мюнхен реши да  удължи договора на спортния директор на клуба Хасан Салихамиджич до 2026 година. Това съобщиха шампионите на Германия.

Настоящият контракт на бившия национал на Босна и Херцеговина изтичаше през 2023 година. Решението за удължаването е взето единодушно от целия директорски борд на баварците. Салихамиджич зае този пост в клуба през 2017 година.

Той отнесе и доста критики за пасивната си политика на трансферния пазар. Сега обаче получи отлична оценка и похвали за привличането в тима на сенегалеца Садио Мане от Ливърпул и нидерландеца Матайс де Лихт от Ювентус.

"През петте си години в управлението на Байерн Хасан Салихамиджич свърши отлична работа", обяви клубният президент Херберт Хайнер. 

"Той дава всичко за Байерн по 24 часа на ден. Салихамиджич има ДНК-то на ФК Байерн. Щастливи сме, че той изгражда отбор, който да радва феновете ни с атрактивен и печеливш футбол", добави той.

"Обичам Байерн, а Мюнхен е моят дом. Моята цел и тази на колегите ми в борда е да предоставяме на феновете отбор, който е в състояние да се бори за трофеите както в Германия, така и на международната сцена всеки сезон. Ще продължа да давам всичко за постигането на тази цел. Засега сме на прав път", заяви самият Салихамиджич.

А ето защо секна интересът на Байерн Мюнхен към Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички