Изчислиха кой е с най-голям шанс да спечели Шампионска лига, "Ушатата" ще е "червена" през сезон 2022/23?


Изчислиха кой е с най-голям шанс да спечели Шампионска лига, "Ушатата" ще е "червена" през сезон 2022/23?
Снимка: Getty Images

5103 0

През вчерашния 25 август бе изтеглен жребият за груповата фаза в турнира Шампионска лига през сезон 2022/23 ( пълен жребий ). Определено най-интересната е група "С", където се намират Байерн Мюнхен, Барселона, Интер и Виктория Пилзен, а според сайта "FiveThirtyEight" точно един от тези отбори е с най-голям шанс да вдигне "Ушатата" през пролетта на 2023 година.

Експертите са направили своите изчисления в базата със статистически данни и рейтингите на всеки един клуб, който ще участва в най-комерсиалния турнир на УЕФА. Под внимание са взети и данни (отбелязани/допуснати голове), получени при симулация на мачове между потребители в ШЛ и средни тимове.

С най-големи шансове да спечели Шампионска лига, според "FiveThirtyEight", е Байерн Мюнхен - 21% ! На второ място е Манчестър Сити на Хосеп Гуардиола, който попада в група "G" със Севиля, Борусия Дортмунд и Копенхаген. Шансовете на "гражданите" най-накрая да спечелят този турнир са оценени на 18% !

На третата позиция се нарежда френският гранд ПСЖ , който може да разчита на атомното трио Неймар-Меси-Мбапе в мачовете от груповата фаза срещу Ювентус, Бенфика и Макаби Хайфа. Шансовете на парижани да спечелят първата ШЛ в историята си са 14% !

Четвъртото място е за Ливърпул ( 9% ), а актуалният шампион Реал Мадрид е пети със седем процента шанс да добави още една "Ушата" към колекцията си от 14. Топ 10 се произвежда от Барселона , Челси и Аякс , чиито шансове за триумф са фиксирани на 4% , а тези на Тотнъм и Интер са 3% и 2% , съответно!

Вижте още : По ирония на съдбата: Три звездни трансфера това лято ще играе срещу бившите си отбори в ШЛ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички