Определиха Байерн като "най-голямото предизвикателство в европейския футбол"


Определиха Байерн като "най-голямото предизвикателство в европейския футбол"
Снимка: Getty Images

1558 0

Старши треньорът на Борусия Мюнхенгладбах Даниел Фарке говори преди предстоящото дерби с Байерн Мюнхен, което изправя два от най-добре стартиралите тимове в тазгодишната кампания на Първа Бундеслига. Баварците се явяват първи с три победи от три срещи, докато противникът им има подобен актив, но с два успеха и едно реми.

Именно Гладбах се явява като големия съперник на Байерн Мюнхен през последното десетилетие, тъй като след 23 срещи помежду им, активът на Борусия е девет победи, четири равенства и десет поражения. В статистиката влиза и великолепният успех с 5:0 за Купата на Германия през миналия сезон.

 

"Най-голямото предизвикателство в европейския футбол, в момента, е да играем в Мюнхен срещу Байерн. Успешните ни игри срещу този съперник в последно време изобщо не ни помагат за предстоящия мач и не ни правят живота по-лесен.

Това само ще накара Байерн да бъде по-мобилизиран. Трябва да имаме много периоди на притежание на топката и да държим съперника далеч от нашата врата", заяви Даниел Фарке.

Вижте защо баварците не са привлекли Кристиано Роналдо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички