Байерн Мюнхен уволни треньор от школата заради расизъм


Байерн Мюнхен уволни треньор от школата заради расизъм

1887 0

Треньор от детско-юношеската школа на Байерн Мюнхен е бил уволнен, след като полицията е започнала разследване срещу него за проява на расизъм. Шампионите на Германия потвърдиха, че договорът на треньора, който остава неназован, е прекратен "по взаимно съгласие". От клуба добавят, че това е "първият резултат от вътрешно разследване в академията, което продължава".

Миналата седмица президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге заяви, че е "бесен", след като е научил за обвиненията в расизъм срещу въпросния треньор. Според медиите в Германия треньорът е обвинен, че е изпратил редица расистки и дискриминационни съобщения, което той първо отрекъл, но впоследствие признал. "Шпигел" съобщава, че въпросният специалист е треньор в школата на Байерн от 2003 година насам, а в последните 14 години е бил начело на някои от детските и юношеските формации на баварците.

От изданието допълват, че коментарите на треньора са били обидни по отношение на цвета на кожата, националността, религията и сексуалната ориентация. "Неговите коментари по никакъв начин не кореспондират с ценностите, които изповядва Байерн Мюнхен", заяви Румениге.

В същото време Байерн се наслаждава на изключително успешен период на футболния терен, като в сряда ще играе срещу Олимпик Лион в полуфинален сблъсък от Шампионска лига. Тази вечер пък ще се състои първият 1/2-финал в надпреварата: РБ Лайпциг - ПСЖ (следете НА ЖИВО тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички