Байерн Мюнхен иска да задържи Перишич


Байерн Мюнхен иска да задържи Перишич
Снимка: Getty Images/Guliver

1646 0

Байерн Мюнхен започна преговори с Интер за взимането за постоянно на крилото Иван Перишич. Баварският гранд иска да подсили още отбора си след триумфа в Шампионската лига.

Иван Перишич напусна тима във вторник, след като едногодишният му период под наем в клуба изтече. Въпреки това, той остава част от плановете на баварците за следващия сезон. Треньорът на тима Ханзи Флик желае още крила в състава и затова клубът обмисля да привлече хърватина за постоянно. Според Джанлука ди Марцио от „Скай Италия“ Байерн Мюнхен вече е отправил първа оферта, с която да вземе футболиста от Интер. Италианският тим е отказал предложение от региона на 12 милиона евро. Баварците имаха възможността да привлекат Перишич за постоянно за сумата от 20 милиона евро, но тази опция изтече преди няколко месеца.

Хърватинът дойде в Бавария през миналото лято, след като Байерн Мюнхен не успя да вземе Лерой Сане от Манчестър Сити. Перишич бе използван предимно като резерва, но се наложи в стартовия състав в началото на 2020-та преди тежка контузия на тренировка отново да го извади извън сметките на Флик. Хърватинът взе сериозно участие в мачовете на Байерн от елиминационната фаза на Шампионската лига, като влезе като смяна и във финала срещу Пари Сен Жермен. А ето кои други тимове искат Перишич.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички