Левандовски: Бих дал Златната топка на себе си


Левандовски: Бих дал Златната топка на себе си
Снимка: Getty Images/Guliver

1468 0

Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски заяви, че ако той трябваше да присъди Златната топка за настоящата година, би я дал на себе си. Полякът записа страхотен сезон с екипа на баварците, като помогна на своя тим да спечели Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига и завърши като топ реализатор във всеки един от тези турнири.

Това бе най-добрият сезон в неговата кариера, като той се разписа 55 пъти в едва 47 мача и успя да отбележи гол във всеки един мач от Шампионската лига, в който взе участие без финала. Въпреки това, Левандовски няма да има възможността да получи Златната топка през този сезон, тъй като „Франс футбол“ реши да не присъжда приза заради по-странната футболна година покрай пандемията от коронавирус. „Спечелихме всичко, което можеше да се спечели. Станах голмайстор във всеки един турнир, в който участвах. Смятам, че ако даден играч постигне толкова много, той трябва да получи Златната топка“, заяви Левандовски пред ‘Onet’.

Полският нападател е на мнение, че успехите на Байерн се дължат на дълбочината в състава, която имат. „Ако Филипе Коутиньо и Иван Перишич влезнат в 80-тата минута, опонентът си казва „какво се случва“. Те са наясно, че нямаме намерение да спрем с пресата. Преди мача с Барса бяхме сигурни, че ще ги победим. Някои казваха, че ще ги надиграем с 5:1, но 8:2 е нещо тотално различно. Бяхме убедени във възможностите си“, добави голмайсторът на Байерн Мюнхен. А ето как се събуди Левандовски след успеха в Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички