"Аспиринът" се оказа голям: Кошмарен автогол провали Байерн Мюнхен срещу Байер Леверкузен


"Аспиринът" се оказа голям: Кошмарен автогол провали Байерн Мюнхен срещу Байер Леверкузен
Снимка: Getty Images

4165 0

Германският шампион Байерн Мюнхен отново бе колеблив и нов мач, в който не успя да спечели. Баварците завършиха наравно 1:1 в дербито с Байер Леверкузен и затвърдиха мнението, че далеч не се намират в най-добрата си форма.

Те бяха по-добрият отбор на терена, но грешките в отбраната им бяха твърде много, а някои от тях и твърди груби. Все пак "аспирините" не наказаха всяка от тях. Най-грубата също не бе наказана от Байер - самият Байерн го стори чрез автогол.

Шампионът тъкмо бе повел в резултата след мощен удар в наказателното поле на Никлас Зюле (18'), дошъл след разбъркване след ъглов удар, когато опитният Томас Мюлер се оказа грешникът след центриране от статично положение.

Улрайх бе излязъл, за да улови топката, но не извика силно на Мюлер да му я остави. Атакуващият футболист пък я засече по много нелеп и неумел начин, като я насочи "перфектно" към своята врата, където Улрайх липсваше, за да поправи грешката му.

Така Байерн иа 59 точки на върха, а вторият Борисуя Дортмунд може да съкрати изоставането си до 6 точки, тъй като е с мач по-малко. Байер Леверкузен пък остава трети с 45 пункта. РБ Лайпциг и Фрайбург завършиха при равенство и никой не се възползва от мача на Байер с Байерн - авансът на "аспирините" остава 4 точки пред тях. Там е и Хофенхайм (5-и) с мач по-малко и 5 точки пасив от Байер.

За Байерн Мюнхен предстои изключително важен реванш от осминафиналите в Шампионска лига във вторник, 8 март, срещу РБ Залцбург (първият мач завърши при равенство 1:1). Следващият уикенд пък гостува на Хофенхайм в Бундеслигата.

Байер Леверкузен пък има визита на Аталанта в първи осминафинален мач в Лига Европа (четвъртък, 10-и март), а през следващия уикенд приема Кьолн у дома в мач от първенството (неделя - 13 март).

СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Улрайх, Павар, Зюле, Упамекано, Ричардс, Кимих, Мусиала, Гнабри, Мюлер, Коман, Левандовски

Байер Леверкузен: Храдецки, Тах, Тапсоба, Инкапие, Бакер, Демирбай, Арангис, Фримпонг, Вирц, Диаби, Адли

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо или не, но гостите започнаха по-активно срещата. Устремът им бе потушен сравнително бързо и до изминаването на четвърт час от срещата Байерн вече бе създал повече пред противниковата врата. Няколко удара в аут и добри намеси на Храдецки обаче задържаха нулевото равенство. 

18' - 1:0! При центриране от ъглов удар Храдецки излезе неразчетено. Стигна се до разбъркване в наказателното поле, двама играчи на гостите се сблъскаха и не успяха да изчистят топката, а след това Никлас Зюле намери топката от въздуха по мощен начин и разстреля Храдецки.

В 33-ата минута като по чудо гостите не изравниха. След отлична атака и създала се суматоха в наказателното поле на Байерн, Вирц успя да стреля технично, но ударът му бе блокиран решаващо, спасилно сигурен гол.

36' - 1:1! Центриране от пряк свободен удар се оказа твърде далечно за всеки играч на Байер, но вратарят Улрайх и Мюлер не се разбраха добре. Около тях нямаше противникови играчи, но Мюлер протегна крак пред вратаря Улрайх и засече топката в собствената си врата, която стражът бе напуснал.

В 42-рата минута Упамекано сбърка кошмарно и подари топката на опонента, а Улрайх бе преодолян. Адли го заобиколи и стреля леко встрани от вратата, но топката се спря в страничния стълб.

Секунди по-късно Адли бе изведен сам срещу Улрайх на перфектна позиция, но отново стреля от наказателното поле и не уцели вратата.

Минута след това стана нова суматоха пред наказателното поле на Байерн, но защитниците блокираха няколко удара към опразнената врата и се спасиха.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първия четвърт час от второто полувреме нямаше чисти голови ситуации. Байерн отново имаше солидно предимство при владението на топката (62% срещу 38%). В този период баварците все пак имаха 4 удара (3 от които точни) срещу 3 за Байер, който обаче нямаше нито един точен все още през тази част.

С напредването на времето превъзходството на Байерн продължи да се увеличава, но големият проблем за баварците, вече 10 минути преди края на редовното време, бе липсата на 100%-ови голови шансове, както и ефективността при останалите.

ПРЕДИ БАЙЕРН МЮНХЕН - БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН

Почти винаги тези два отбора осигуряват на привържениците си много зрелище и голове. Показателен е фактът, че за последните им десет директни мача в германските състезания са вкарани цели 46 попадения. Това е средно по 4,6 на мач. А от всички тези сблъсъци само един не е видял гол/гол.

Байерн бе в неприятна ситуация и имаше две загуби и едно равенство в рамките на шест двубоя, но сега се намира в серия от две поредни победи и ще се надява "аспиринът" в днешния мач да облекчи още повече ситуацията.

Все пак баварците далеч не се изправени пред стената и Байер има по-голяма нужда от точките. Байерн е лидер с 58 пункта - 8 повече от втория Борусия Дортмунд и 14 аванс от третия Байер Леверкузен. РБ Лайпциг, Фрайбург у Хофенхайм обаче дебнат отзад със само 4 точки по-малко от "аспирините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички