Левандовски "размъти водата" за трансфер, Реал Мадрид сред фаворитите


Левандовски "размъти водата" за трансфер, Реал Мадрид сред фаворитите
Снимка: Getty Images

1996 0

Най-добрият футболист според ФИФА Роберт Левандовски намекна, че може да бъде отворен към възможността да напусне Байерн Мюнхен през лятото, като според информациите в Испания се говори за вариант да премине в един измежду Атлетико Мадрид или Реал Мадрид.

33-годишният нападател бе определен за Най-добър футболист на ФИФА за втора поредна година, като играе за Байерн от 2014-а насам, когато премина в баварския колос от Борусия Дортмунд. Договорът на капитана на Полша изтича в края на следващия сезон и говорейки след мача на Байерн с Айнтрахт Франкфурт през уикенда той не пожела да обвърже бъдещето си с германския шампион.

Левандовски отворен към трансфер

„Отворен съм към всичко. Запазвам мълчание. Важно е за мен да се концентрирам върху играта си, винаги върху това, което може да се случи в следващия мач. Всичко, което остава да бъде решено по отношение на договорите е второстепенен проблем и остава зад кулисите“, сподели той за Sky Sports in Germany.

Левандовски, който вече има 39 гола в 33 мача за Байерн през сезона, бе спряган с трансфер в Реал в миналото. Според испанското издание AS, Лева ще бъде отворен към подписване с Кралския клуб в края на сезона и е инструктирал агента си да прегледа възможността за това.

Реал Мадрид предпочита Мбапе и Холанд пред Левандовски

Въпреки това, Реал вероятно ще приоритизира Килиан Мбапе това лято, като обмисля варианта да се пробва и за Ерлинг Холанд. Привличането на Мбапе, Холанд и Левандовски на „Бернабеу“ е малко вероятно, като последният е по-скоро е резервна опция. Има възможност полякът да се озове и в градския съперник на „белия балет“ Атлетико, според Пако Гарсия Каридад за испанското телевизионно шоу El Chiringuito, въпреки че все още не е имало преговори.

Най-голямата пречка се очаква да бъде исканата от Байерн сума, като шампионът на Бундеслигата ще се опита да прибере средства от евентуален трансфер на Лева, вместо да рискува да го изгуби без пари през 2023. Преди дни се появиха информации, че Левандовски ще форсира трансфера си в посока Англия или Испания (подробности четете в линка).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички