"Жълто-черна" справедливост: Атентаторът на Борусия влиза зад решетките за дълги години


"Жълто-черна" справедливост: Атентаторът на Борусия влиза зад решетките за дълги години
Снимка: Getty Images/Guliver

1448 0

Сергей Венерголд, който бомбардира автобуса на Борусия Дортмунд през миналата година, получи 14 години затвор заради опит за убийство. Германецът направи опита за покушение срещу играчите на "жълто-черните" преди четвъртфиналния сблъсък срещу Монако в турнира Шампионска лига.

Нападението, при което двама души бяха ранени, първоначално бе разглеждано като джихадистка атака, но в по-късен етап от разследването бе установено, че именно Венерголд е извършителят на престъплението.

Бомбардировачът посочи впоследствие, че не е искал да нарани никого. 29-годишният германец заяви, че чрез бомбардировката е искал да спечели пари, залагайки на спад в борсовата цена на клуба от Дортмунд.

Бранителят на Борусия Марк Бартра и служител на полицията, който е ескортирал тима, пострадаха след инцидента. За нападението Венерголд бе осъден за опит за убийство на 28 души, които са се превозвали в клубния автобус.

Междувременно бившият мениджър на "жълто-черните" Юрген Клоп разкри най-специалния си момент като треньор на Ливърпул, а с това е обвързан и бившия му отбор. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички