Борусия показа шампионски характер и се отдели на върха в класирането


Борусия показа шампионски характер и се отдели на върха в класирането
Снимка: Getty Images/Guliver

1169 0

Борусия Дортмунд победи като гост състава на Майнц с 2:1 в мач от 12-я кръг на Бундеслигата. Така "жълто-черните" увеличиха своята преднина на върха в подреждането и вече разполагат с актив от 30 точки.

Трите попадения паднаха в последната четвърт на двубоя. Борусия поведоха в резултата благодарение на Пако Алкасер, който се разписа в 66'. Четири минути по-късно обаче Майнц изравни след попадение на Робин Куайсон. Гостите все пак измъкнаха победата след гол на крайния бранител Лукас Пишчек.

Домакините от Майнц имаха повече удари в двубоя от своя съперник, но пък Борусия притежаваше топката в по-голям процент от мача. Така Майнц записа петата си загуба от началото на сезона и остана на 9-о място в подреждането.

Дортмунд от своя страна записа деветата си победа от началото на сезона и продължава да бъде непобеден в първенството. "Жълто-черните" увеличиха преднината си пред вторите в подреждането със седем точки.

Междувременно от щаба на Байерн Мюнхен разкриха какво ще бъде бъдещето на Хамес Родригес. Повече подробности може да откриете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички