Провал ли е кариерата на Карло Анчелоти в Байерн Мюнхен?


Провал ли е кариерата на Карло Анчелоти в Байерн Мюнхен?
Снимка: Guliver/GettyImages

2009 0

Италианският специалист Карло Анчелоти беше уволнен от Байерн Мюнхен, след като стартът на сезона за баварците не се хареса на ръководството на тима.

Това го превърна в антирекордьор в историята на ФК Холивуд. Той се превърна в най-ранно уволнения треньор в историята на Байерн в хода на сезона. До момента №1 по този неприятен показател беше Юп Хайнкес, който бе уволнен на 4-и октомври 1991 година.

Но наистина ли Анчелоти беше толкова слаб като треньор на Байерн. Той спечели титлата на Германия още в първия си сезон, а през настоящия сезон отборът има само две загуби - от Хофенхайм и ПСЖ в Шампионска лига.

Освен това той е с изключителен баланс от 2.25 спечелени точки средно на двубой. По този показател единствено Хосеп Гуардиола е по-добър от него - 2.39.

Интересно е да се отбележи, че почти във всеки отбор подготовката на Анчелоти е насочена към втората част от сезона, когато се решава съдбата на титлата в Бундеслигата, както и Шампионска лига. Въпреки това, в Байерн решиха да го махнат, най-вече заради слабото представяне срещу ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички