Проблеми с много контузени мъчат селекционера на Германия


Проблеми с много контузени мъчат селекционера на Германия
Снимка: Guliver/GettyImages

889 0

Селекционерът на Германия Йоаким Льов няма да може да разчита на няколко от основните си футболисти в утрешната контрола с Аржентина. Треньорът на Бундестима разкри, че със сигурност двубоя пропускат централният защитник Джонатан Та и централният халф Илкай Гюндоган, а под въпрос за срещата е крилото на Борусия Дортмунд Марко Ройс.

"Трябва да се примирим със ситуацията. Не ми се иска тя да е такава, положението не е идеално. Рядко се случва да отсъстват толкова много футболисти", коментира Льов, който вчера прати допълнителни повиквателни на Робин Кох и Себастиан Руди. "Те ще се присъединят към отбора този следобед. Ситуацията е напрегната, не е лесно. Ще бъде трудно да имаме големи очаквания от отбора. Но ние ще бъдем концентрирани, защото Аржентина е сериозен съперник", допълни треньорът на Германия.

23-годишният Та е болен от грип, докато Гюндоган има мускулен проблем, но двамата все още имат шанс да играят в евроквалификацията с Естония в неделя, обясни Льов на днешната си пресконференция. Ройс от своя страна има лек проблем с коляното, като след днешната тренировка ще се вземе решение дали ще вземе участие мача с Аржентина. Германците са без куп основни футболисти като Тони Кроос, Лирой Сане, Антонио Рюдигер, Тимо Вернер, Леон Горецка и Матиас Гинтер, които изобщо не попаднаха в групата за двата мача заради различни травми. Германия посреща Аржентина утре на "Вестфаленщадион", а в неделя гостува на Естония в Талин, където ще търси задължителна победа в битката за класиране на финалите на Евро 2020.

А как Льов намери решение на вратарския проблем в отбора - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички