Байерн се развихри в Бундеслигата, застигна втория в подреждането (ВИДЕО)


Байерн се развихри в Бундеслигата, застигна втория в подреждането (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1026 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен победи убедително състава на Хановер с 4:0 в мач от 15-я кръг на Бундеслигата. Двубоят се изигра на стадиона на Хановер - "АВД-Арена", но това не попречи на баварците да доминират на терена.

Йошуа Кимих откри резултата за гостите след само 62 секунди игра, а впоследствие асистира за други две попадения на своя отбор. Крайният бранител на баварците Давид Алаба удвои резултата в 29', а през втората част голове на Серж Гнабри (53') и Робърт Левандовски (62') поставиха точка на спора между двата тима.

Така тимът на Байерн, който не се намира в най-добрата си форма през настоящия сезон, успя да се изравни по точки с втория в подреждането Борусия Мьонхенгладбах. Това бе възможно, след като Гладбах допуснаха нулево равенство с Хофенхайм. Първенецът Борусия Дортмунд е с шест точки преднина, но и с мач по-малко.

За Хановер това бе четвърти пореден мач без победа, което допълнително затвърждава последното им място в класирането на немското първенство. В следващия кръг Байерн приема на "Алианц Арена" Ред Бул Лайпциг, докато Хановер гостува на Фрайбург.

Междувременно стана ясно, че Байерн ще се раздели с една от звездите си в края на сезона. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички