Във Франция таят надежди за финал за Купата пред публика


Във Франция таят надежди за финал за Купата пред публика
Снимка: Getty Images/Guliver

1280 0

Отложеният финал за Купата на Франция все още може да се проведе при ограничен брой зрители на стадиона, разкри президентът на Френската футболна федерация. "Ще помолим за това. Това е моето желание така или иначе."

"Поддържаме връзка с правителството. Те могат да ни позволят да дискутираме възможността за ограничен брой зрители или за старта на следващия сезон, или за мачовете от Купата", сподели Ноел Льо Грае за АФП. Сезоните в Лига 1 и Лига 2, както и тези в по-долните нива, бяха прекратени в началото на април, когато беше пика на пандемията от коронавирус, която отне живота на над 29 000 души във Франция.

Въпреки това, все още има надежда, че двата финала за домашните купи, отложени през април, сега могат да се проведат през август малко преди планирания старт на идния сезон, който беше отложен за края на въпросния месец. Пари Сен Жермен играе със Сент Етиен във финала за Купата на Франция, и с Лион в този за Купата на Лигата. И двата двубоя са насрочени за „Стад дьо Франс“, точно извън Париж, който може да събере 80 000 зрители при изцяло запълнен капацитет.

Междувременно, Льо Грае отрече информациите, че първенствата могат да все още да бъдат рестартирани – горещо обсъждана тема във Франция, след като останалите водещи европейски първенства започват постепенно да подновяват кампаниите си. „Ние следваме препоръките на правителството. Няма възможен дебат по темата. Нашите играчи ще бъдат по-добре подготвени и може би дори в по-добра форма от останалите, ще видим. При всеки случай никога не съм поставял под въпрос решенията, взети от правителството. Здравето е с приоритет пред парите“, завърши той.

А дали Неймар ще осъществи мечтата си да се завърне в Барселона през това лято - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички