ПСЖ и Интер окончателно се договориха за Мауро Икарди


ПСЖ и Интер окончателно се договориха за Мауро Икарди
Снимка: Getty Images/Guliver

1940 0

Нападателят на Интер Мауро Икарди ще премине за постоянно в тима на ПСЖ, след като двата клуба са постигнали споразумение за трансфера на аржентинския футболист. През този сезон 27-годишният голмайстор игра под наем на "Парк де Пренс", като се представи солидно за парижани и реализира 20 гола и 4 асистенции в 31 мача във всички турнири.

Sky Sports твърди, че са постигнали договорка и "нерадзурите" ще получат 57 милиона евро за своя играч, като сумата може да нарасне с още седем милиона, ако определени параметри бъдат изпълнени. Френският клуб имаше опция да закупи футболиста до края на май според договора за наем, като се очаква трансферът да бъде официално потвърден в следващите 24 часа.

Икарди бе основният нападател на Интер в предишните няколко сезона, но след идването на Антонио Конте начело на "нерадзурите" стана излишен на "Сан Сиро". В същото време според медиите в Италия през лятото може да се реализира и трансфер в обратна посока. Наставникът на Интер иска опитния нападател на ПСЖ Единсон Кавани, чийто договор с парижани изтича след малко повече от месец. По този начин Интер може да привлече уругвайския национал като свободен агент, като Кавани е гласен за заместник на Лаутаро Мартинес, който почти сигурно ще премине в Барселона след края на сезона. А за кой български талант Интер и Ювентус дават над 1 млн. лева - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички