Във Франция: Мбапе се отказва от огромна сума и прави "лична жертва", за да играе за ПСЖ


Във Франция: Мбапе се отказва от огромна сума и прави "лична жертва", за да играе за ПСЖ
Снимка: GettyImages

2089 0

Още един обрат в историята на трансферната сага на Килиан Мбапе. В събота Пари Сен Жермен разкри увереността си, че трансферната цел на Реал Мадрид ще удължи договора си до 2025 г. след среща, проведена между лагера на играча и президента на клуба Насър Ал-Хелаифи.

Според медиите в Франция играчът и ПСЖ са се съгласили да преговарят и че споразумение може да бъде постигнато в следващите дни.

Срещата между Мбапе и ПСЖ "не е свързана с удължаване на договора"

Този оптимизъм обаче е в рязък контраст с последните твърдения на L’Équipe. Според изданието срещата през уикенда не е била свързана с удължаване на договора.

Френският вестник пише, че Мбапе все още няма намерение да удължава сделката си след следващото лято, но би бил готов да се откаже от парите, които са му дължими от клуба, за да може да се върне на терена. L’Équipe го нарича "лична жертва", като сумата се смята, че е между 100 и 150 милиона евро.

24-годишният футболист беше изгонен на трибуните от шампионите в Лига 1, докато не удължи договора си или не бъде трансфериран от Париж. Изключителен ход, който накара ПСЖ да избере да се лиши от услугите на един от най-добрите играчи в световния футбол.

Реал Мадрид следи с интерес сагата с договора на Мбапе

Реал Мадрид има ключова, макар и задкулисна роля. Макар да се смята, че желанието на Мбапе е единствено "Сантяго Бернабеу" и дори има предварителна договорка, то мадридчани успяха да останат в сянка. Без да предприемат никакъв ход.

Френският клуб е изиграл всеки трик в опит да накара своя звезден играч да промени решението си, но са осъзнали, че най-добрият им ход за момента е да го приветстват обратно в първия отбор. Мбапе и неговият лагер до голяма степен са останали на заден план през цялото време, като от време на време заявявали, че позицията му изобщо не се е променила.

ПСЖ няма да се откаже от удължаването на Мбапе

Както беше случаят миналата година, очаква се ПСЖ да продължи да се опитва да убеди капитана на Франция да удължи договора си до лятото на 2025 г. Естеството на разговорите, проведени в събота, увеличи оптимизма в клуба, въпреки че те са наясно, че има все още има дълъг път, който да се извърви. Смята се, че именно Мбапе е сред причините и Неймар да си тръгне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички