Реал Мадрид не смята последното развитие около ПСЖ и Килиан Мбапе за провал


Реал Мадрид не смята последното развитие около ПСЖ и Килиан Мбапе за провал
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

6166 0

В Реал Мадрид определено изиграха добре картите си с Килиан Мбапе и показаха, че са научили доста неща през годините. Ето защо те останаха на заден план, откакто френският национал обяви публично, че няма да поднови настоящия си договор с ПСЖ след 2024 г.

"Белия балет" следи отблизо нещата, точно както правят с много други играчи. Разликата е, че французинът е свързван с Реал Мадрид по един или друг начин от 2017 г.

Испанският клуб обаче никога не е гледал на решението на Мбапе да остане в ПСЖ досега като на провал, точно както никога не са обмисляли да го подпишат това лято. Нещо, което Карло Анчелоти потвърди на първата пресконференция за сезона.

От Реал Мадрид няколко пъти отрекоха, че е имало каквито и да било преговори или споразумение с Мбапе, а още по-малко с техните колеги от ПСЖ. Всъщност от "Лос Бланкос" дори вярваха, че играчът ще поднови сделката си с катарския отбор.

Времето показа, че заплахите от ръководството на ПСЖ към Мбапе не са довели до нищо. Луис Енрике даде да се разбере, че ПСЖ е много различен отбор без нападателя, поради което треньорът не разбра изключването на французина от отбора. Той го прие, но знае, че с Мбапе ПСЖ може да расте и да се бори за всичко, независимо от договорната му ситуация.

Реакцията на Реал Мадрид на последното развитие на Мбапе

Какво ще направи Реал Мадрид след последните събития? Нищо, или по-скоро същото, което са правили и досега, а именно да чакат и да наблюдават събитията отстрани.

Ако Мбапе не поднови договора си и е свободен да преговаря на 2 януари 2024 г., те ще се опитат да го подпишат в рамките на правилата и да го привлекат в клуба през лятото.

Ако той удължи договора си, тогава добре както за играча, така и за ПСЖ, пише Marca. Настоящият трансферен прозорец обаче все още не е затворен. Много неща могат да се случат и до деня на крайния срок нищо или по-скоро почти нищо не може да бъде изключено.

Това, което беше доказано обаче, е, че докладваното споразумение между трите страни не съществува. Реал Мадрид не иска да участва в нещо, което е извън техния контрол и най-вече иска да остане извън това, което е сложна ситуация.

Друго нещо, което става пределно ясно е, че Мбапе не иска да се откаже от парите, които са му гарантирани от ПСЖ, а те са малко над 100 милиона евро. Бонусът от 140 милиона евро при подписване също стои на дневен ред, независимо дали той поднови или не. А във Франция дори обявиха и кои са конкретните три фактора, които са накарали Мбапе да размисли за ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички