Време разделно в Париж: ПСЖ, и сега накъде?


Време разделно в Париж: ПСЖ, и сега накъде?
Снимка: Getty Images

4976 0

Пари Сен Жермен стана шампион на Франция за десети път в своята история, изравнявайки по брой титли Сент Етиен - двата отбора имат по 10 и са заедно на върха по този показател. ПСЖ изпревари своя вечен съперник Олимпик Марсилия, който има 9, а Монако и Нант имат по 8 шампионски трофея, Олимпик Лион пък е със 7.

Равенството на ПСЖ срещу Ланс вчера (23.04), което и на теория донесе титлата на парижани, изглеждаше като олицетворение на сезона на „принцовете“, който по-скоро може да се определи като разочароващ. Не е трудно да се сетим защо... ПСЖ за пореден път разочарова своите фенове и ръководство, отпадайки от Реал Мадрид на 1/8-финал в Шампионска лига след обрат на „кралете“ при общия резултат във втория мач. Парижани отпаднаха и за Купата на Франция по-рано през сезона и ще останат само с титлата от Лига 1.

Мечтата за европейски триумф отново не бе осъществена, въпреки галактическия състав, с който разполага отборът на ПСЖ. През изминалото лято бяха привлечени Лионел Меси, Серхио Рамос, Ашраф Хакими, Жоржиньо Вайналдум и Джанлуиджи Донарума.

Лео Меси не е щастлив в Париж

Звездното трио в атака – Меси, Неймар и Килиан Мбапе, като че ли не изглеждаше толкова заплашително. Друг е въпросът и какво ще е бъдещето на трите остриета. Все повече се появяват спекулации в публичното пространство, че приятелите от Барселона Меси и Неймар не се чувстват щастливи и достатъчно подкрепяни в Париж, а за самия аржентинец има вероятност да напусне столичани още след края на този сезон и да се върне в Барселона. Треньорът на каталунците Шави Ернандес обаче има друга визия за своя нов отбор, който гради.

Бъдещето на Килиан Мбапе също остава много неясно, а договорът му изтича в края на сезона. Младият френски национал все още не е решил къде ще продължи своята кариера. Той е свързван с трансфер в Реал Мадрид, въпреки огромната заплата и нов договор, които му предлага ръководството на парижани.

Друг от много класните и ключови играчи - Анхел Ди Мария, също най-вероятно ще си тръгне от отбора като свободен агент, тъй като договорът му изтича на 30 юни, а преговори за неговото подновяване все още няма.

Сериозна въпросителна за „принцовете“ представлява и бъдещето на треньора Маурисио Почетино, който се очаква да бъде заменен начело на отбора. „Много съм щастлив, че спечелих още една титла за клуба, за да влезе в историята с тази десета титла. Това е наистина важно за отбора и за всички, много съм щастлив. Да, никога не е лесно, особено когато си разочарован след отпадане в Шампионската лига, но играчите показаха професионализъм и се бориха за титлата. Успяхме. Мисля, че е много важно да добавим още една титла за клуба. Толкова сме щастливи и трябва да оценим постигнатото“, коментира Почетино пред официалния сайт на клуба.

Този коментар отново изразява огромното разочарование в ПСЖ, че за поредна година тимът се разминава с трофея в турнира на богатите. През 2020 година парижани за пръв път достигнаха финала, който обаче загубиха от Байерн Мюнхен с 0:1 в Лисабон, но тогава наставник бе германецът Томас Тухел.

ПСЖ, и сега накъде? Какво предстои да се случи и как ще изглежда отборът през новия сезон? Кои играчи ще напуснат и кои ще останат? Кой ще е треньор? Ще успеят ли „принцовете“ да постигнат своята най-голяма мечта – триумф в Шампионска лига. Все въпроси, които трябва да намерят своето решение и по всичко личи, че за тима от Париж предстои много интересно лято. Едно е сигурно обаче – на този отбор му трябват бойци и играчи с характер, за да постигне нещо голямо.

 Този футболист е очакван в ПСЖ от лятото

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички