Шедьовър на Лео Меси направи ПСЖ шампион


Шедьовър на Лео Меси направи ПСЖ шампион
Снимка: Getty Images

5016 0

Пари Сен Жермен триумфира преждевременно с шампионската титла на Франция, след като извъртя 1:1 с Ланс в среща от 34-ия кръг на Лига 1. Хората на Маурисио Почетино доминираха през по-голямата част от двубоя на „Парк де Пренс, но не успяха да победят игралия повече от половин час с човек по-малко съперник.

Шампионският гол за ПСЖ вкара Лионел Меси. Той заши истински гол-шедьовър в 68-ата минута. Меси препарира вратаря Люка със страхотен удар от около 25 метра.

Парижани пропуснаха няколко положения през първотото полувреме. Отлични възможности профукаха Мбапе и Неймар. Гостите също създадоха напрежение пред вратата на Навас.

В 57-ата минута Кевин Дансо получи втори жълт картон и остави Ланс с 10 души на терена. Задачата на домакините се улесни, но те не съумяха да спечелят мача, след като Корентен Жан шокира с изравнително попадение в 88-ата минута.

Така ПСЖ спечели своята десета шампионска титла на Франция. „Принцовете“ вече са актив от 76 точки и са недостижими на върха. До края на сезона остават още 4 кръга.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички