Войната между Реал и ПСЖ за Мбапе се прехвърли окончателно на нов фронт


Войната между Реал и ПСЖ за Мбапе се прехвърли окончателно на нов фронт
Снимка: GettyImages

6369 0

Килиан Мбапе и бъдещето му. Една от най-коментираните теми в света на спорта. Ще остане ли "младият шампион" парижанин, или ще се премести в испанската столица като играч на "белия балет"? 23-годишният французин има общо 124 гола в 175 мача в Лига 1 с екипите на родния Монако и настоящия ПСЖ, но съдбата на играча е по-неясна от всякогa, предвид циркулиращата информация в Европа. Докато испанските медии предричат сигурното пристигане на нападателя в Мадрид, последните изказвания на суперзвездата като че ли успокояват феновете на "принцовете".

"Не съм направил своя избор за бъдещето, всички го знаят. Мисля, че има нови елементи и много параметри, които ще взема под внимание. Ако бях взел решението - щях да го обявя. Възможно ли е да остана в ПСЖ? Да, разбира се", разкри ексклузивно парижанинът пред Prime Video.

Медиите в Испания:

Испанският журналист от "Marca" Рамон Алварес обяви, че играчът е подписал контракт с Реал Мадрид още преди отпадането на парижани от Шампионска лига, където те бяха отстранени от гранда от Мадрид. Испанското издание тогава излезе с гръмкото заглавие - "Край на сапунената опера".

Беше оповестено, че договорът на Килиан с Реал ще бъде за срок от 5 години (до 2027 г.), а нападателят ще получава по 25 милиона евро на сезон, като в тази сума не влизат никакви евентуални бъдещи бонуси и премии при добро представяне. Също така, "Marca" обяви, че само подписът на французина ще гарантира на 23-годишния голаджия между 60 и 80 милиона евро на ръка. Тогавашната информация гласеше, че френската звезда е подписал с "белия балет" на 30 януари тази година, но предвид последните развития по случая - тази информация, може би, не е вярна.

Договорът на Мбапе изтича през лятото, като всеки елитен клуб в света вероятно ще се интересува от услугите му. Въпреки това финансовите възможности на Реал Мадрид и нескритата любов на играча към "кралския клуб" правят испанския тим фаворит в преговорите за играча. Десетките доклади разкриват, че Флорентино Перес ще предложи астрономическа заплата на играча през идния трансферен прозорец, особено ако 13-кратните носители на Шампионска лига успеят да привлекат играча като свободен агент.

Медиите във Франция:

Мълчанието на звездата и тиражираните новини през последните седмици и месеци накланяха везните към "Сантиаго Бернабеу", където Мбапе беше отстранен от ШЛ при визитата на ПСЖ, но в същото време информациите на журналиста Даниел Риоло отново оплитат целия случай. Анализаторът разкри очакванията си, че Килиан Мбапе ще направи огромен обрат и, вместо да се присъедини към "кралския клуб", ще подпише нов договор на "Парк де Пренс".

"По-скоро ще разберем през май месец! Той ще обяви решението си да остане в ПСЖ в края на шампионата, само след няколко седмици", разкри Риоло на живо. 

Шефовете на клуба държат нападателят да бъде част от тима по време на Мондиал 2022, когато от него ще се очаква да вкарва за "петлите" в Катар. Французинът наруши мълчанието по темата и внесе яснота след превъзходното си представяне срещу Лориан: "Това не е лесно решение, за което семейството ще ми помогне. Не искам да правя никакви грешки. Изборът ми не е направен, целият свят го знае". 

А ето и един от последните ходове, с които катарските собственици ще се опитат да задържат суперзвездата си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички