Уникално: Ликът на Лионел Меси се появи на царевично поле в Аржентина (СНИМКА)


Уникално: Ликът на Лионел Меси се появи на царевично поле в Аржентина (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

3192 0

Голямата звезда на Аржентина и ПСЖ - Лионел Меси, бе увековечен по много нестандартен начин в своята страна от професионален фермер, след като спечели Световното първенство по футбол.

Фермерът Максимилиано Спаце е засял царевицата си на поле в Лос Кондорес в централната провинция Кордоба, използвайки специален алгоритъм, който е създал огромен визуален образ на Меси, съобщава Reuters.

"За мен той е най-великият футболист. Сега той и Аржентина са световни шампиони, радвам се, че това може да се изрази чрез засаждането на културата", каза Спаце.

"Имах идеята да създам код, който да изобрази лика на Меси като почит. Използвайки инструменти за геокодиране, машината знае колко семена на квадратен метър трябва да постави на определени места, за да създаде необходимия контраст за различните части на лицето му", добави още геният.

35-годишният Меси попълни колекцията си от трофеи, след като изведе "Ла Албиселестe" до третата им победа на Мондиал по-рано през декември. Той отбеляза седем гола и направи три асистенции в седем мача в Катар, като стана първият футболист, спечелил "Златната топка" на два пъти в надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички