Уникален Лео Меси спаси ПСЖ и работата на Галтие в трилър със 7 гола на "Парк де Пренс" (ВИДЕО)


Уникален Лео Меси спаси ПСЖ и работата на Галтие в трилър със 7 гола на "Парк де Пренс" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

15484 0

Пари Сен Жермен победи Лил в инфарктен сблъсък на "Парк де Пренс" в среща от 24-ия кръг на Лига 1 с 4:3. Изключително изпълнение на Лионел Меси в самия край от пряк свободен удар донесе победата на момчетата на Кристоф Галтие.

Парижани започнаха силно срещата и до 17-ата минута вече водеха с 2:0 след попадения на звездите Килиан Мбапе и Неймар. Бафоде Диаките върна един гол в 24-ата минута преди края на първата част.

Второто полувреме започна по кошмарен начин за домакините. Първо, Неймар получи ужасяваща травма и трябваше да бъде изнесен на носилка. В 58' резултатът пък бе изравнен до 2:2 след точно изпълнена дузпа от Джонатан Дейвид.

В 69' гостите стигнаха до пълен обрат, след като Джонатан Бамба хвана Джанлуиджи Донарума неподготвен и с топовен удар се разписа за 3:2. ПСЖ обаче не се отказа и стигна до изравнителен гол, дело на Килиан Мбапе късно в 87'.

ПСЖ обаче не бе казал последната си дума. Магията на Лео Меси се прояви още веднъж в добавеното време (95'). Аржентинецът бе съборен малко пред дъгата на наказателното поле и бе отсъден свободен удар. Бълхата застана зад топката и с изключителен удар вкара, оформяйки крайното 3:2.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по чудесен начин за гостите. Още в началните секунди защитата на ПСЖ "заспа" и позволи на Тимъти Уеа нанесе силен удар от наказателното поле, но Джанлуиджи Донарума не позволи вратата му да бъде "разпечатана" рано-рано. В 5-ата минута се откри чудесна възможност пред Меси за гол, но Шовалие спаси удара му. Донарума трябваше да спасява ПСЖ отново в десетата минута преди Килиан Мбапе да открие резултата в 11' след страхотен пробив и елегантен завършващ удар. 1:0 за ПСЖ.

Video edited on Kapwing

В 17-ата минута Неймар удвои преднината на парижани. Момчетата на Галтие организираха чудесна атака, която бе завършена по перфектния начин от бразилеца, който от близка дистанция нямаше как да сгреши - 2:0 за ПСЖ.

Video edited on Kapwing

Гостите обаче много бързо се върнаха в мача. Първо, в 21-ата минута Джонатан Дейвид направи ужасяващ пропуск на празна врата, след като първоначалния му удар бе отразен от Донарума. 3 минути по-късно обаче Андре Гомеш центрира чудесно в наказателното поле, където Бафоде Диаките се извиси над всички и вкара с глава. 2:1.

Video edited on Kapwing

Лил можеше да изравни резултата в 43' - Реми Кабела получи топка около точката за изпълнение на дузпа. Футболистът нанесе удар, който обаче мина близо до дясната греда и излезе в аут. В самия край на първата част Преснел Кимпембе засече много силно с глава центриране от корнер, но ударът му бе неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по ужасен начин за ПСЖ. Авторът на втория гол - Неймар стъпи много лошо накриво и изкълчи глезена си. Бразилецът бе изнесен на носилка, а това бе втората наложителна смяна, която Кристоф Галтие извърши. На мястото на Неймар се появи Уго Екитике.

ОГРОМЕН УДАР ПО АМБИЦИИТЕ НА ПСЖ: НЕЙМАР НАПУСНА КОНТУЗЕН (ВИДЕО)

В 58' Лил получи правото да изпълни дузпа, след като Марко Верати събори Джало в наказателното поле на парижани след изпълнение на корнер. Зад кълбото застана Джонатан Дейвид и сгреши - 2:2.

Video edited on Kapwing

"Песовете" стигнаха до пълен обрат в 69'. Андре Гомеш намери с изключителен пас Джонатан Бамба, който видя, че Джанлуиджи Донарума не е на позицията си и с прострелен удар от малък ъгъл го наказа за тази негова грешка. 3:2 за Лил

Video edited on Kapwing

ПСЖ се втърна да търси изравнителния гол. Много добри възможности се откриха пред Килиан Мбапе и Лионел Меси, но те не бяха материализирани в гол. Парижани обаче счупиха каръка в 87' Хуан Бернат пусна чудесен пас към Килиан Мбапе в наказателното поле, а французинът не успя да сбърка, наказвайки "песовете" за 3:3.

В добавеното време на срещата Лионел Меси бе фаулиран пред дъгата на наказателното поле на "песовете". Бе отсъден пряк свободен удар. Аржентинецът се нагърби с изпълнението му и с впечатляващ удар отбеляза и подпечата успеха на парижани с 4:3.

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Мендеш, Кимпембе, Рамос, Пембеле, Витиня, Верати, Руис, Неймар, Лионел Меси, Килиан Мбапе

Лил: Шовалие, Фонте, Диаките, Джало, Кабела, Анхел Гомеш, Андре, Андре Гомеш, Уеа, Дейвид, Бамба

Къде да гледаме ПСЖ-Лил по ТВ? 

Единственият отсъстващ в състава на Лил е крайния ляв бранител Измаили, а "мастифите" са готови да разкъсат разклатения си опонент, за да отмъстят за сериозната загуба от 1:7 в началото на сезон 2022/2023 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички