Двубоят с Байерн Мюнхен може да се окаже решаващ за бъдещето на Меси в ПСЖ


Двубоят с Байерн Мюнхен може да се окаже решаващ за бъдещето на Меси в ПСЖ
Снимка: Getty Images

5303 0

Ако ПСЖ не успее да обърне равенството срещу Байерн Мюнхен и следователно бъде елиминиран от Шампионска лига, това ще бъде нов спортен и икономически провал за клуба. Вече повече от пет години парижкия клуб инвестира сериозно, за да спечели най-важния и престижен трофей в света на клубно ниво.

Задържането на Килиан Мбапе, подписването с Лионел Меси и удължаването на Неймар, както и подписването на Серхио Рамос и поддържането на ядрото от звезди, беше свързано с това да има най-добрия възможен отбор, който да се бори в Шампионска лига.

Ако ПСЖ бъде елиминиран, феновете и пресата вече няма да простят на клуба.  Преди няколко дни излезе информацията, че Неймар е провел разгорещен дебат в съблекалнята със съотборниците си, а атмосферата е била доста напрегната. Освен това никой не би искал да поеме отговорност за елиминация, която би довела до провал на проект, който вече има достатъчно сериозни проблеми, пише Marca.

Факторът Шампионска лига

Именно в този сценарий Лео Меси анализира бъдещето си в клуба. Той има договор до юни тази година и въпреки че вече има предложение от клуба, има нещо, което не го убеждава все още да поднови. Ако добавим към това съмнение, че отборът е елиминиран, и вълната от критики, на които ще бъде изложен, Меси няма да иска да бъде този, който да бъде сред набелязаните през 2023/24.

Много се говори, че Меси иска да играе там, където се чувства като у дома си, където чувства, че му е мястото на терена и именно тази промяна ще го накара да достигне най-добрата си форма. Възможно е Меси да чака отборът да се класира за четвъртфиналите, преди да вземе окончателно решение. Тъй като има неща, с които Меси не иска да се примири и провалът може да е едно от тях.

А кой прочут треньор е спряган да поеме ПСЖ - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички